Wybierz język

Smażalniki ciśnieniowe elektryczne

Smażalnik ciśnieniowy elektryczny ADA SCE 12 przeznaczony jest do przyrządzania produktów w gorącym oleju pod ciśnieniem. Urządzenie jest zbudowane z wysokogatunkowej stali nierdzewnej kwasoodpornej. Konstrukcja smażalnika opiera się na regulowanych nóżkach. ADA SCE nadaje się do smażenia nie tylko produktów mięsnych (jak np. drobiu, wieprzowiny, ryb) w specjalnych panierkach, ale również warzyw (ziemniaki, pieczarki). Urządzenie zapewnia krótki czas smażenia bez wnikania oleju w produkt, co w konsekwencji zapewnia znakomite walory smakowe. Smażalnik ciśnieniowy elektryczny ADA SCE został wyposażony w specjalną „zimną” komorę, gdzie osadzają się resztki przygotowywanych potraw. Pozwala to na odseparowanie niepożądanych produktów, od właściwego posiłku; ponieważ w komorze panuje niższa temperatura, resztki potraw opadając do niej, nie ulegają przypaleniu, dzięki czemu nie zanieczyszczają oleju i wydłużają jego okres zdatności do procesu smażenia. Urządzenie posiada zabezpieczenia chroniące je przed uzyskaniem zbyt wysokiej temperatury i przegrzaniem.

Smażalniki ciśnieniowe zbudowane są ze stali szlachetnej AISI 316L oraz stali kwasoodpornej AISI 304.

Smażalniki ciśnieniowe elektryczne wyposażone są w kosze do smażenia. Dodatkową opcją jest kosz dzielony. Kosz dzielony składa się z 4 elementów.

Specyfikacje

Smażalnik ciśnieniowy elektryczny ADA SCE 12

Dane techniczne ADA SCE 12
Wymiary [mm] 400 x 650 x 1000
Pojemność komory  [l] 12
Max. wielkość wsadu [kg] 2,5
Ciśnienie [MPa] 0,04
Temperatura pracy [°C] 150 – 170
Moc cieplna [kW] 5,8
Zasilanie [V] 400
Waga [kg] 57