Wybierz język

Rożna elektryczne

Rożna elektryczne typu ADA E przeznaczone są do pieczenia kurczaków, golonek, szynek itp. Można je również wykorzystać do pieczenia ryb (pstrąg, makrela) po zamontowaniu odpowiednich przystawek. Urządzenia te mogą być instalowane w barach, sklepach food truckach i przyczepach gastronomicznych, ponadto nie wymagają one zapewniania im specjalnej wentylacji.

Rożna elektryczne do kurczaków i golonek ADA E są zbudowane ze stali nierdzewnej kwasoodpornej gat. AISI 304. ADA E  wyposażone są w jeden rząd obrotowych widelców, z których każdy posiada dedykowany mu silnik. Za proces opiekania odpowiadają grzałki elektryczne zlokalizowane na tylnej ścianie urządzenia.

Rożen elektryczny ADA E6R, jako jedyny wyposażony jest przednią szybę otwieraną do góry, natomiast pozostałe modele posiadają drzwiczki otwierane na boki. W dolnej części komory grzewczej znajduje się ruchoma wanna, do której skapuje tłuszcz z opiekanych potraw.

Komory grzewcze rożen są oświetlane.

Specyfikacje

Rożna elektryczne do kurczaków, golonek ADA E6R, ADA E9R, ADA E12R

Dane techniczne ADA E6R ADA E9R ADA E12R
Moc cieplna [kW] 2,7 4,0 5,5
Zasilanie [V] 230 400 400
Wymiary [mm] 770 x 350 x 500 770 x 350 x 670 770 x 350 x 840
Ilość kurczaków [szt.] 4 – 6 6 – 9 9 – 12
Liczba widelców [szt.] 2 3 4
Długość widelca [mm] 545 545 545
Czas pieczenia [min.] 80-90 80-90 80-90
Masa [kg] 27 39 53


Rożna elektryczne do kurczaków, golonek ADA E18R, ADA E24R, ADA E30R

Dane techniczne ADA E18R ADA E24R ADA E30R
Moc cieplna [kW] 8,3 11 13,7
Zasilanie [V] 400 400 400
Wymiary [mm] 1260 x 520 x 780 1260 x 520 x 960 1260 x 520 x 1140
Ilość kurczaków [szt.] 14 – 18 20 – 24 25 – 30
Liczba widelców [szt.] 3 4 5
Długość widelca [mm] 985 985 985
Czas pieczenia [min.] 80-90 80-90 80-90
Masa [kg] 84 92 100

 

Rożna elektryczne do kurczaków, golonek ADA E36R, ADA E42R, ADA E48R

Dane techniczne ADA E36R ADA E42R ADA E48R
Moc cieplna [kW] 16,5 19,3 22
Zasilanie [V] 400 400 400
Wymiary [mm] 1260 x 520 x 1320 1260 x 520 x 1500 1260 x 520 x 1680
Ilość kurczaków [szt.] 30 – 36 36 – 42 42 – 48
Liczba widelców [szt.] 6 7 8
Długość widelca [mm] 985 985 985
Czas pieczenia [min.] 80-90 80-90 80-90
Masa [kg] 108 116 124